دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی گفت: در بودجه ۱۴۰۱ قیمت نفت ۶۵ دلار لحاظ شده و هر چه قیمت فروش نفت ایران بالاتر از این عدد باشد، به نفع اقتصاد کشور خواهد بود.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: ایران باید در بازار نفت نشان دهد که یک عرضهکننده و فروشنده قابل اعتماد است و میتواند به موقع نفت خام را تحویل دهد ولی اگر به دلایل مختلف ارتباطات بین فروشنده و مشتری قطع شود، قطعا در روند معاملات خلل ایجاد خواهد شد.
ایران با هدف بازارسازی نفت خود، توجه به پالایشگاههای فرارسرزمینی را در دستور کار خود قرار داده و از ازبکستان و روسیه گرفته تا ونزوئلا و پاراگوئه، تقاضای کشور واردکننده را میخرد و بخشی از بازار نفت آن کشور را از آن خود میکند.
محمود خاقانی کارشناس حوزه نفت و انرژی و مدیرکل پیشین امور خزر و آسیای میانه وزارت نفت ایران به مهر میگوید: با افزایش تولید نفت امکان فروش بیشتر نفت برای ایران فراهم نیست.
یک کارشناس ارشد حوزه انرژی معتقد است در شرایط فعلی و با وجود تحریمها در حوزه انرژی، انجام مذاکرات با کشورهایی مانند ژاپن موجب شود تا درصورت وقوع توافق برجام با وجود زیرساختهای مناسب، کار با حداکثر ظرفیت آغاز شود.
پالایشگاههای آسیایی که معمولا بزرگترین خریداران نفت ایران بودهاند، مشتاق از سرگیری واردات نفت در صورت احیای توافق هستهای هستند در این میان ایران نیز تمایل خود را در این راستا اعلام کرده است.
یک کارشناس حوزه انرژی اظهار داشت: روسیه یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت و گاز دنیا است و یکی از بازارهای هدف که میتواند به توسعه بازار ایران کمک کند اروپاست که تاکنون به عنوان ناموس روسیه بوده و به هیچ عنوان اجازه نداده که ایران نگاه چپ به این بازار داشته باشد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: ۸۰۰ میلیارد بشکه ذخیره نفت درجا داریم که اگر موفق شویم در بلندمدت یک درصد بهضریب بازیافت بیفزاییم به ۸ میلیارد بشکه نفت قابل برداشت بیشتر می رسیم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه حدود ۶۱ درصد از میدانهای نفتی کشور در نیمه دوم عمر خود قرار دارند، گفت: درصورت سرمایهگذاری در میادین مشترک تولید نفت ایران به ۵،۷ میلیون بشکه نفت در روز میرسد.
سفیر اسبق ایران در هند گفت: هند حاضر نیست منافع اقتصادی خود را به خاطر نه ما و نه هیچ کشور دیگری درگیر کند، اما وقتی تحریم رفع شود هند حتما تلاش میکند که به ایران هم نزدیک شود و واردات خود را از سر خواهد گرفت.
ظرفیت تولید نفت کشور تا پایان سال ۱۴۰۰ برابر ۳ میلیون و ۸۳۸ هزار بشکه در روز بود و آنطور که مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرده این ظرفیت تا پایان سال با افزایش ۲۰۰ هزار بشکهای، به ۴ میلیون و ۳۸ هزار بشکه در روز میرسد.
ایران در ماه آگوست با تولید حدود ۲ میلیون و ۵۷۲ هزار بشکه نفت در جایگاه پنجم اعضای اوپک قرار گرفت. اوپکی ها در ماه گذشته روزانه در مجموع ۲۹ میلیون و ۶۵۱ هزار بشکه طلای سیاه تولید کردند.
موسسه کپلر که خدمات مربوط به ردیابی کشتیها را ارائه میدهد اعلام کرد که ایران طی سه ماه گذشته ۲۰ میلیون بشکه نفت ذخیره شده خود را روانه بازار جهانی کرده است.
اوپک در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد متوسط قیمت هر بشکه نفت سنگین ایران در ماه آگوست ۲۰۲۲ (مرداد 1401) به 102.24 دلار رسیده و متوسط قیمت نفت ایران در 8 ماه نخست امسال حدود 40 دلار افزایش داشته است.